Pastă de dinți pentru copii

 • Care este cea mai bună pastă de dinți pentru copilul meu?

  Pasta de dinți pentru copii este diferită de pasta de dinți pentru adulți. Pe măsură ce gura copilului se dezvoltă, acesta are nevoie de diferite niveluri de conținut de fluor pentru menținerea sănătății dinților și gingiilor. Cu toate acestea, în unele situații, copiii au nevoie de aceleași niveluri de fluor ca și adulții în cazul în care sunt expuși la un risc mai mare de a dezvolta carii. Medicul dentist va putea să recomande o pastă de dinți cu un conținut de fluor adecvat pentru micuțul tău.

  Gama pentru copii Aquafresh - Little Teeth, Big Teeth și Advance - conține indicații cu privire la vârstă pentru a te ajuta să descoperi cea mai potrivită pastă de dinți pentru copilul tău.

 • Câtă pastă trebuie să pun pe periuța copilului meu?

  Copiii cu vârste sub 3 ani trebuie să folosească un strat foarte subțire de pastă de dinți cu fluor pentru copii, în timp ce copiilor peste 3 ani li se recomandă o cantitate de pastă de dinți cu fluor de mărimea unui bob de mazăre (cu excepția situației în care medicul dentist recomandă pastă de dinți cu un conținut mai bogat de fluor). Unele periuțe de dinți au peri colorați care indică ce cantitate de pastă de dinți este necesară.

 • Ce trebuie să fac dacă copilul meu înghite pastă de dinți?

  Este important ca părinții să îi supravegheze pe cei mici în timpul periajului dentar. De asemenea, ei trebuie să se asigure în permanență că cei mici nu au acces la pasta de dinți, pentru a diminua astfel riscul de înghițire.

  După periaj, copiii trebuie să scuipe pasta de dinți - însă fără să își clătească gura, deoarece pasta de dinți cu fluor va continua să le protejeze dinții.

  În cazul în care copiii sub 7 ani înghit regulat prea mult fluor în perioada în care se dezvoltă dantura permanentă, există riscul ca ei să dezvolte fluoroză. Îţi recomandăm să consulţi medicul în cazul în care copilul a înghițit o cantitate mare de pastă de dinți.

 • Când este momentul potrivit pentru copilul meu să folosească pastă de dinți pentru adulți?

  Pasta de dinți pentru adulți are un conținut mai bogat în fluor, iar în unele situații copiii au nevoie de aceleași niveluri de fluor ca și adulții în cazul în care sunt expuși la un risc mai mare de a dezvolta carii. Medicul dentist va putea să recomande o pastă de dinți cu un conținut de fluor adecvat pentru micuțul dvs. Potrivit normelor europene, copiii cu vârste cuprinse între 0-3 ani trebuie să folosească pastă de dinți cu un conținut de fluor de 1000 ppm, dar numai un strat foarte subțire.
  Copiii de 4 ani sau mai mult pot folosi o pastă de dinți cu conținut de fluor de 1400 ppm.

 • Care este diferența dintre pasta de dinți pentru copii, cu aroma de menta și pasta de dinți cu arome?

  Gurile celor mici sunt foarte sensibile și este posibil ca unii copii să nu agreeze gustul mentolat. De aceea, unele paste de dinți pentru copii au aromă de fructe, cu sau fără conținut de fluor.
  Cu toate acestea, utilizarea unei paste de dinți cu aromă ușoară de mentă, așa cum sunt pastele de dinți Aquafresh Little Teeth și Aquafresh Big Teeth vă poate ușura sarcina de a schimba pasta de dinți pentru copii cu cea pentru adulți atunci când vine momentul.

 • Cum pot ști dacă micuțul meu beneficiază de suficient fluor?

  Fluorul ajută la prevenirea degradării dinților și a cariilor dentare. Fluorul este prezent în mod natural în multe alimente, în concentrații mici, iar uneori și în apa potabilă, în cantități variabile. Furnizorul dvs. de apă potabilă vă poate spune exact care este concentrația de fluor din apa dvs., deoarece ea variază de la un loc la altul.

  Normele europene recomandă ca toți copiii să folosească pastă de dinți cu conținut de fluor, iar medicul dentist vă va putea recomanda pasta de dinți cu conținutul de fluor adecvat pentru copilul dvs. În situația în care copilul dvs. prezintă un risc mai mare de deteriorare a dinților, dentistul dvs. vă poate recomanda suplimente de fluor. 

 • Există fluor în apa mea?

  Fluorul este prezent în mod natural în multe alimente, în concentrații mici, iar uneori și în apa potabilă, în cantități variabile, dar cantitatea de fluor variază de la un loc la altul. Furnizorul dvs. de apă potabilă vă poate spune exact care este concentrația de fluor din apa dvs. Chiar dacă locuiți într-o zonă cu apă fluorurată, tot este recomandat să folosiți pastă de dinți cu fluor pentru a proteja dinții de lapte ai copilului dvs.