Cauţi sfatul unui expert?
 • Intrebari generale legate de sanatate

  Cât de des ar trebui să vă periaţi dinţii?
  Se recomandă să vă periaţi dinţii de două ori pe zi (dimineaţa şi seara), însă nu mai mult de trei ori pe zi.

  Cum pot să îmi menţin dinţii sănătoşi?
  Sănătatea dentară bună începe cu dumneavoastră. Pentru a vă menţine gura curată şi sănătoasă, Fundaţia Britanică pentru Sănătate Dentară (British Dental Health Foundation) recomandă să urmaţi obiceiurile simple de mai jos:

  • Periaţi-vă dinţii timp de două minute, de două ori pe zi, folosind o pastă de dinţi cu fluor.
  • Folosiţi o periuţă de dinţi de dimensiune mică până la medie.
  • Folosiţi o periuţă de dinţi cu peri din nailon, grupaţi în fascicule de duritate de la moale la medie şi cu terminaţiile rotunjite.
  • Curăţaţi-vă dinţii cu mişcări de amplitudine mică.
  • Schimbaţi periuţa de dinţi periodic, la interval de 3 luni sau mai devreme dacă perii sunt uzaţi.
  • Curăţaţi spaţiul dintre dinţi folosind periuţe interdentare sau aţă dentară.
  • Consumaţi mai rar băuturi şi alimente care conțin zahăr.
  • Prezentaţi-vă la medicul stomatolog ori de câte ori vi se recomandă.

  Cum îmi periez dinţii în mod corect?
  Conform Fundaţiei Britanice pentru Sănătate Dentară (British Dental Health Foundation), tehnica corectă de periaj dentar este următoarea:

  • Apropiaţi de dinţi capătul periuţei pe dinţi, apoi înclinaţi vârfurile perilor în unghi de 45 de grade față de marginea gingiilor. Faceți mișcări circulare de amplitudine mică, repetându-le de câteva ori, pe toate suprafețele fiecărui dinte în parte.
  • Periați suprafețele exterioare ale fiecărui dinte, de sus şi de jos, menținând periuța înclinată față de marginea gingiilor.
  • Folosiți aceeași metodă pe suprafețele dinspre interior ale tuturor dinților.
  • Periați suprafețele dinților cu rol în muşcare.
  • Pentru a curăța suprafețele interioare ale dinților frontali, plasaţi periuţa înclinată în plan vertical şi faceţi câteva mişcări circulare de amplitudine mică cu partea anterioară a periuței.
  • Dacă veți peria limba, vă veți împrospăta respirația și veți obține și o cavitate bucală mai curată, deoarece veți îndepărta bacteriile

  AQUAFRESH este o pastă de dinți cu fluor?
  Da, pastele de dinți AQUAFRESH conțin fluor, un ingredient renumit pentru eficacitatea sa în a ajuta la protecţia dinţilor împotriva cariilor dentare.

  Fluorul prezintă siguranţă?
  Fluorul este utilizat pe scară largă în produsele cu acţiune împotriva cariilor şi de igienă orală comercializate în toată lumea. Numeroase date de siguranță obținute în urma a numeroși ani de cercetare clinică și de utilizare de către consumatori oferă dovezi clare referitoare la siguranța acestuia în componența produselor pentru îngrijire orală. 

  Nivelurile de fluor din produsele de îngrijire orală Aquafresh respectă ghidurile de reglementare și limitele stabilite de către comunitățile științifice. NU există îngrijorări legate de siguranţa în ceea ce priveşte prezenţa fluorului în produsele din gama Aquafresh disponibile pe piață, în condițiile în care acestea sunt utilizate conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

  Ce trebuie să știu despre sănătatea gingiilor?
  Sănătatea gingiilor este importantă pentru sănătatea dinților, deoarece afecțiunile gingivale pot duce la căderea dinților.

 • Albirea dintilor

  Răspunsurile care urmează se referă la pasta de dinți și nu la produsele profesionale sau la cele de albire care pot fi achiziționate din comerț.

  Cum pot să îmi albesc dinții acasă?
  Prin folosirea de două ori pe zi a unei paste de dinți despre care s-a dovedit clinic faptul că are acţiune de albire a dinţilor.

  Cum acţionează pasta de dinţi cu efect de albire a dinţilor?
  Pasta de dinţi cu efect de albire ajută la îndepărtarea petelor de pe suprafaţa dinţilor. Acest efect se manifestă de obicei printr-o acţiune uşor abrazivă (pata este pur şi simplu îndepărtată) și/sau printr-un ingredient chimic de îndepărtare a petelor, care vor „înmuia” pata și o vor face mai ușor de îndepărtat în timpul periajului.

  Care este efectul produselor de albire a dinților asupra sănătății dinților?
  Majoritatea pastelor de dinți cu efect de albire sunt considerate adecvate pentru utilizare în condițiile respectării instrucțiunilor producătorului.

  Cât de frecvent pot utiliza paste de dinți cu efect de albire?
  Pastele de dinți cu efect de albire sunt în general adecvate pentru utilizare zilnică, dar este bine să consultați mai întâi instrucțiunile de pe ambalaj.

 • Sfaturi pentru copii din partea expertilor

  Este fluorul bun sau rău pentru dinţii copiilor mei?
  Vestea bună este că fluorul protejează împotriva cariilor şi previne apariţia acestora. De aceea Asociaţia Stomatologilor din Marea Britanie recomandă alegerea unei paste de dinţi care conţine o cantitate de fluor adecvată pentru vârsta copilului.

  La ce vârstă trebuie să îmi duc copilul la dentist?
  Cel mai bine este ca micuţii să fie obişnuiţi cât mai devreme cu vizitele la medicul dentist. De aceea, programaţi prima consultaţie imediat după ce le apar primii dinţişori, după care reveniţi la fiecare şase luni.

  Cum şi când apar dinţii de lapte?
  Când cad dinţii de lapte?
  Răspunsul e simplu: când dinţii sunt pregătiţi pentru acest lucru, adică în jurul vârstei de 6 ani şi încep să apară dinţii permanenţi. Cu toate acestea, dinţii de lapte trebuie îngrijiţi deoarece, dacă încep să cadă prea devreme, pot afecta dezvoltarea danturii permanente.

  Produsele Aquafresh conţin triclosan?
  Nu, produsele Aquafresh nu conţin triclosan. Produsele Haleon de igienă orală nu conţin triclosan.