Periuțe de dinți pentru copii

 • Cât de des ar trebui să înlocuiesc periuța de dinți a copilului meu?

  Dentiștii recomandă să schimbați periuța de dinți la fiecare trei luni, deoarece extremitățile perilor se uzează și pot provoca leziuni ale gingiilor și dinților, iar bacteriile se pot acumula pe capul periuței.

 • Ce tip de periuță ar trebui să cumpăr pentru copilul meu?

  Pe măsură ce copii cresc, cresc și gurile și mâinile lor. Aquafresh a conceput o gamă specială de periuțe de dinți pentru copii, perfect adaptate pentru călătoria copilului dvs. pe teritoriul igienei orale. Unele periuțe de dinți pentru copii au un cap de periere mic cu care se ajunge mai ușor în locurile greu accesibile și peri moi pentru curățarea ușoară și protecția gingiilor sensibile. Pe măsură ce copilul crește, ar putea avea nevoie de peri mai lungi, care să poată pătrunde între dinți.

 • Care este cea mai bună metodă de depozitare a periuței de dinți a copilului meu?

  Deși poate părea evident, pentru a diminua gradul de răspândire a microbilor, este recomandat să depozitați periuța de dinți a celui mic în poziție verticală pentru a se usca la aer, departe de toaletă și ferită de stropii robinetului de la chiuvetă.

 • Cum ar trebui să îi învăț pe copiii mei să aibă grijă de periuțele lor după utilizare?

  Pentru a preveni răspândirea microbilor, copilul dvs. se poate spăla pe mâini înainte de a utiliza periuța de dinți. De asemenea, puteți clăti periuța copilului dvs. înainte și după utilizare, pentru a o păstra curată.

 • De ce ar trebui să folosesc un capac de plastic pentru periuța copilului meu?

  Unele periuțe de dinți, precum Aquafresh Little Teeth, au capace de plastic care ajută la protejarea perilor și sunt disponibile în diverse culori și cu diverse personaje, pentru a-l motiva pe copilul dvs. să se implice în igiena orală. Pentru a preveni acumularea bacteriilor în interiorul capacelor din plastic sau al clemelor de prindere, acestea ar trebui să fie schimbate odată cu înlocuirea periuței de dinți, la fiecare trei luni.

 • Periuțele de dinți ar trebui să fie dezinfectate după ce copilul meu se face bine după o boală?

  Pentru a preveni răspândirea microbilor și a bacteriilor, este de preferat să cumpărați o periuță de dinți nouă după ce copilul dvs. se face bine. Pe durata bolii, puteți depozita periuța lui de dinți separat de periuțele celorlalți membri ai familiei.

 • Cum procedez dacă micuțul meu are aparat dentar? Care este periuța de dinți cea mai potrivită în acest caz?

  Dinții nu cresc întotdeauna așa cum ne-am dori noi. Ei se pot suprapune sau pot crește în direcția greșită. Așadar, medicul dentist. vă va recomanda uneori să îi îndreptați cu ajutorul unui aparat dentar. Un aparat dentar poate să fie fix sau detașabil. Aparatele dentare detașabile au o plăcuță de plastic care poate fi introdusă în gură cu ajutorul unor sârme și cleme de prindere și poate fi scoasă pentru curățare sau atunci când copilul participă la activități sportive. În cazul aparatelor dentare fixe, specialistul ortodont lipește un suport metalic pe fiecare dinte, după care le unește cu un fir metalic. Indiferent de varianta pentru care optați, aparatele dentare necesită măsuri de igienă speciale suplimentare. O periuță de dinți cu peri mai lungi poate ajuta la perierea spațiilor inter-dentare. Pe lângă periajul de două ori pe zi, o apă de gură cu fluor, așa cum este apa de gură Aquafresh Big Teeth, vă poate ajuta la menţinerea unei danturi frumoase şi curate.

 • Care este beneficiul utilizării unor peri cu lungimi diferite?

  Pe măsură ce gura și dantura copiilor se modifică, perii mai lungi ai periuțelor de dinți precum Aquafresh Big Teeth ușurează accesul în spațiile inter-dentare și către dinții din spate.

 • Care este diferența dintre perii moi și cei medii?

  Periuțele de dinți cu peri moi, precum Aquafresh Little Teeth și Aquafresh Big Teeth, au peri mai subțiri care să curețe blând dinții și să diminueze riscul deteriorării gingiilor. Perii medii sau tari sunt mai denși și mai rigizi, adecvați pentru dinții mai puțin sensibili.

 • Cum pot proteja gingiile copilului meu?

  Unele periuțe de dinți pentru copii, precum Aquafresh Little Teeth și Big Teeth, au un gât flexibil care se îndoaie pentru a absorbi excesul de presiune cauzat de periaj. Utilizarea unei periuțe de dinți cu peri moi va diminua, de asemenea, impactul negativ asupra gingiilor.

 • Copilul meu trebuie să scuipe sau să se clătească după periaj?

  După periaj, încurajați-vă copilul să scuipe, fără să-și clătească gura. Astfel, fluorul poate continua să le protejeze dinții. Dar vă rugăm să aveți grijă ca ei să nu înghită pasta de dinți - copiilor mici le este foarte greu să scuipe.